Stručni izlet Knin – Roški slap – Otavice

Društvo knjižničara u Splitu organizira stručni izlet Knin – Roški slap – Otavice 27. svibnja (subota) te poziva sve zainteresirane da se prijave najkasnije do 1. svibnja 2017. na e-mail nada.topic@gmail.com. U sklopu posjeta Kninu, posjetit ćemo i Narodnu knjižnicu Knin. U nastavku pogledajte itinerar izleta.

Sastanak putnika na Sukoišanskoj ulici u 7.15 sati.

Vožnja prema Kraljevskom gradu u kojem su stolovala, stalno ili povremeno, četiri najmoćnija hrvatska kralja, pa nije ni čudno da i danas na brdu uz sam grad stoji druga po veličini vojna utvrda u Europi. U vlastitom aranžmanu posjet Kninskoj tvrđavi i Muzeju grada Knina u sklopu tvrđave, te odlazak u posjet Narodnoj knjižnici – Knin.

U dogovoreno vrijeme polazak prema Roškom slapu. Restoran smješten na jedinstvenoj lokaciji na rijeci Krki u Nacionalnom parku Krka, u sklopu novoizgrađenog hotela. Restoran„Roški slap“ svojim gostima nudi nezaboravan ugođaj u prirodnom ambijentu koji oduzima dah. Vrijeme za ručak.

Menu 1: juha od povrća, pečena teletina/ prilog, povrće sa žara, miješana salata, domaće fritule

Menu 2: juha od povrća, pastrva sa žara/ prilog, povrće sa žara, miješana salata, domaće fritule

Vožnja prema Otavicama u kojem je svoje djetinjstvo proveo slavni Ivan Meštrović, pa se nedaleko od Drniša u Dalmatinskoj zagori, nalazi više kulturnih dobara koja imaju ‘potpis’ ovog velikana. Na vrhu brežuljka nalazi se Crkva Presvetog Otkupitelja, u narodu znana i kao Meštrovićev mauzolej. Obilazak uz pratnju.

Nastavak puta prema Splitu. Planirano vrijeme dolaska na odredište u večernjim satima.

CIJENA IZLETA

Minimalan broj putnika 30 – 34: 250,00 kn

Minimalan broj putnika 35 – 39: 230,00 kn

Minimalan broj putnika 40 – 44: 220,00 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom visoke turističke klase Autotransa d.o.o., ručak u restoranu „Roški slap“ po izboru ,osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, organizaciju putovanja i pripadajuće troškove.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi.

Ulaz u Meštrovićev mauzolej dobili smo gratis.