Održana Izborna skupština DKST-a

Izborna skupština DKST-a se održala 6. travnja 2021. putem aplikacije Zoom Cloud Meetings. Licencirani je prijenos (streaming), kao i ostalim regionalnim knjižničarskim udrugama u RH, osiguralo Hrvatsko knjižničarsko društvo, a cjelokupno je zasjedanje i snimano.

Dnevni red

 1. Izvještaj o radu Društva knjižničara u Splitu (2019.- 2021.)
 2. Financijski izvještaj Društva za 2020. godinu
 3. Izvještaj Nadzornog odbora
 4. Izbor predsjednika Društva
 5. Izbor:
  a) Glavnog odbora
  b) dopredsjednika
  c) Nadzornog odbora
  d) Stegovne komisije
  e) likvidatora
 6. Plan i program rada za 2021. godinu
 7. Financijski plan za 2021. godinu
 8. Razno

Usvojeni su Izvještaj o radu Društva knjižničara u Splitu (2019.- 2021.), Financijski izvještaj Društva za 2020. godinu i Izvještaj Nadzornog odbora.

Za predsjednicu Društva za izabrana je dosadašnja predsjednica dr. sc. Sanja Brbora (Sveučilišna knjižnica u Splitu), a za dopredsjednicu Mirta Matošić (Sveučilišna knjižnica u Splitu).

Poštujući interno pravilo o zastupljenosti svih vrsta knjižnica u sastavu Glavnog odbora, za članove novog saziva Glavnog odbora izabrani su: Mirta Matošić i Ljiljana Poljak (Sveučilišna knjižnica u Splitu), Tomislav Staničić (Gradska knjižnica Marka Marulića), Romana Jadrijević Lozančić (specijalne knjižnice), Maja Džaja Krile i Maja Donkov (fakultetske knjižnice), Maglica Plejić i Katarina Škiljo (školske knjižnice) te Lea Smodlaka (narodne knjižnice izvan Splita).

Za članove Nadzornog odbora izabrane su: Vesna Mihanović, Irena Urem i Ana Utrobičić, a za članove Stegovne komisije : Nada Topić, Snježana Dimzov i Žana Siminiati Violić. Sukladno dosadašnjoj praksi, za likvidatora je jednoglasno izabrana predsjednica Sanja Brbora.

Usvojeni su Plan i program rada Društava i financijski plan za 2021. godinu.

Čestitamo novoizabranom vodstvu Društva i puno uspjeha u budućem radu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *