Nagrada “Dušan Manger” – poziv

Simbolično na Dan hrvatske knjige, sukladno Pravilniku o dodjeljivanju Nagrade Društva knjižničara u Splitu „Dušan Manger“, Glavni odbor Društva knjižničara u Splitu (prema odluci donesenoj na 7. e-sjednici održanoj 20. i 21. travnja 2020. godine) poziva na predlaganje kandidata za Nagradu „Dušan Manger“ za 2020. godinu. 

Podsjećamo, kriteriji za dodjeljivanje Nagrade su dugogodišnje članstvo i aktivan rad u Društvu (najmanje 5 godina članstva u kontinuitetu), značajni rezultati na unapređivanju i promicanju knjižničarske struke i ugleda Društva, visoka razina stručnog rada, profesionalna etičnost i doprinos struci, a pravo predlaganja imaju svi članovi Društva i knjižnice na području djelovanja Društva. 

Obrazloženi prijedlozi s biografijom kandidata dostavljaju se Glavnom odboru do 15. svibnja 2020. Molimo, prijedloge uputiti e-poštom na: drustvoknjiznicarausplitu@gmail.com (s naznakom: Prijedlog za Nagradu Dušan Manger).

Nagradu je oblikovao akademski kipar Vitold Košir, a po prvi bi put trebala biti dodijeljena 16.  studenoga 2020. godine, na 150. rođendan Dušana Mangera po kojemu je i nazvana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *