Neda Anzulović (1921. – 2020.)

Gospođa Neda Anzulović rođena je 1921. u Arbanasima kraj Zadra. Na Filozofskom fakultetu u Zadru završila je studij hrvatskog jezika i književnosti jugoslavenskih naroda i arheologije. Od 1950. do umirovljenja 1983. godine radila je kao knjižničarka Arheološkog muzeja u Splitu. Velikim trudom i stručnošću izravno je pridonijela razvoju te spomeničke knjižnice.
Tijekom karijere objavila je brojne bibliografije i radove s područja arheologije te kulturne povijesti Dalmacije, bila je suradnica biografskih i bibliografskih izdanja Leksikografskog zavoda, a uredila je i monografiju o splitskom knjižničaru Hrvoju Moroviću.
Gospođa Anzulović bila je aktivna članica našeg Društva. Bila je nekoliko puta predsjednica Društva te urednica Glasnika Društva bibliotekara u Splitu. Za dugogodišnji rad i doprinos 1988. nagrađena je Kukuljevićevom poveljom.
Svi mi koji smo imali sreću i čast gospođu Nedu upoznati, uvijek ćemo je pamtiti kao iznimno stručnu i susretljivu osobu koja je dala neizmjeran prinos razvoju naše knjižničarske struke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *