Tribina Knjižničar i po!

U organizaciji Društva knjižničara u Splitu u Gradskoj knjižnici Marka Marulića 20. rujna (petak) u 18.00 h održat će se druga tribina Knjižničar i po! Gošće tribine su književnice Melita Rundek (Knjižnice grada Zagreba) i Nada Topić (Društvo knjižničara u Splitu).

MELITA RUNDEK rođena je 1961. godine u Zagrebu. Nakon osnovne škole te nastavka školovanja u Centru za kulturu i umjetnost završila je studije komparativne književnosti i fonetike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Pisala je za razne časopise (Plima, Draga, Modra lasta, Prvi izbor) te za emisiju Priče za laku noć na Hrvatskom radiju. Radila je s nadarenom djecom u organizaciji Ministarstva prosvjete i športa, organizirala niz radionica kreativnog pisanja, sudjelovala u programu s prognanom djecom i u prosudbenim povjerenstvima za procjenu dječjih radova, te održala veliki broj susreta s djecom po školama i knjižnicama diljem Hrvatske. Radi kao bibliotekar-informator u Knjižnicama grada Zagreba. Melita Rundek napisala je dvadeset i jedan naslov, od kojih je čak sedamnaest za djecu i mlade.  Više o njenom književnom stvaralaštvu pročitajte OVDJE.

NADA TOPIĆ (Split, 1977.) diplomirala je Hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zadru 2001. Na Sveučilištu u Zadru 2009. stekla je zvanje magistre knjižničarstva, a 2015. godine na istom sveučilištu doktorirala je na poslijediplomskom studiju Društvo znanja i prijenos informacija. Autorica je više stručnih i znanstvenih radova iz područja knjižničarstva, povijesti knjige i čitanja te je izlagala na međunarodnim i domaćim znanstvenim i stručnim skupovima. Suradnica je lokalnog mjesečnika Solinska kronika. Članica je međunarodnog udruženja Society for the history of authorship, reading and publishing (SHARP) i Hrvatskog društva pisaca. Piše poeziju i kratku prozu. Objavila je četiri zbirke pjesama Svetac u trajektnoj luci (2005.), Meteorologija tijela (2015.), Bezbroj i druge jednine (2017.) i Otac (2019.), slikovnicu Kako se rodila roda (2007.) te zbirke lirskih proza Male stvari (2016.) i Stope u snijegu (2019.). Autorica je znanstvene monografije Knjižara Morpurgo u Splitu (1860. – 1947.) i razvoj kulture čitanja (2017.) i digitalnog arhiva Topoteka Morpurgo. Tekstovi su joj objavljivani u domaćim i stranim časopisima, zbornicima i na internetskim portalima. Živi i radi u Solinu u Osnovnoj školi Vjekoslava Paraća kao stručna suradnica – knjižničarka.

Tribina Knjižničar i po! održava se uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Splita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *